Bulgarian National SPELLING BEE competition 2024

Тази година ученици от 76.ОУ „Уилям Сароян“ ще  се включат в четиринадесетото  издание  на националното състезание по правопис на английски език SPELLING BEE .

Училищният кръг на сътезанието ще се проведе на 27.02.2024г.(вторник)  от 14:00ч. в кабинета по математика на 3 етаж. Победителите ще бъдат излъчени след щампионски кръг между останалите след  дисквалификациите двама състезатели. И двамата участници се класират  за следващия етап.

Регионалните квалификации се провеждат онлайн седмица преди регионалните състезания едновременно за учениците от един регион. Регионалните квалификации продължават докато останат 15 участници, които се класират за регионалния кръг. Регионалните кръгове се провеждат присъствено на регионален принцип за класираните от квалификациите ученици. Този кръг ще се проведе на 23 март, 2024. Най-добрите трима от регионалните кръгове ще участват в националния финал на 20 април, 2024 в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 4200 ученици ще се състезават в 283 училища в страната  от 17  до 29 февруари 2024 г. Участниците се подготвят по предварителен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности

Състезанието SPELLING BEE се организира от фондация “Корпус за Образование и Развитие – КорПлюс”. То се осъществява в партньорство  с Министерство на образованието и науката, фондация „Америка за България“ и  посолството на САЩ.

Пожелаваме успех на всички участници!